Tisztelt Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük honlapunkon és őszintén örülnénk, ha diákjaink között üdvözölhetnénk Önt is!

 

A kollégiumi nevelés a Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, az iskola mögött, az egykori Vay Miklós báró kastélyából kialakított, felújított épületben történik. Az iskola és a kollégium 61 éves múltra tekint vissza; nagy hagyományokkal rendelkező intézmény. Fő feladatai a comenius-i „nevelőoktatás” elvei alapján lett kidolgozva: „ olyan mikroszociális feltételeket szervezünk, amelyek segítik diákjainkat abban, hogy aktívan keressék a testi-lelki egészségükhöz, fejlődésükhöz szükséges szellemi és fizikai munkát, viszont aktívan kerüljék a károsító élethelyzeteket, tevékenységeket.”

Nem titkolt célunk, hogy a ránk bízott fiatalok igényes, nyitott és érzékeny emberekké váljanak. Legyen igényük a tanulásra, hiszen a ma megszerzett tudás holnap már nem elég.

 

Mottónk: „ Együtt, egymásért.”

Célunk: családias hangulatban, egymásra odafigyelve, egymást segítve élni a kollégiumban.

 

Intézményünkben biztosítjuk a kollégisták számára: képességüknek megfelelő tanuláshoz szükséges tanári segítséget, a tanulószobát, a vezeték nélküli internet-hozzáférés lehetőségét (WIFI), a számítógép használatot az informatika teremben, a mindennapos testedzés feltételeit.

 

képgaléria